Omgeving

Eten Proeven Zien Bekijken Doen Beleven

Omgeving van StrooDrie

Groepsaccommodatie StrooDrie is te vinden in Dwingeloo, het gezellige Drentse dorp dat in 2012 nog verkozen werd tot het groenste dorp van Europa. Volgens de jury is Dwingeloo ‘één van de best bewaarde Brinkdorpen in Noord-Nederland’ en kenmerkt de omgeving van het dorp zich door ‘een grote variëteit van fraaie landschappen met waardevolle natuur, schitterende landgoederen en talrijke recreatievoorzieningen voor de inwoners en toeristen.’ Kortom: Dwingeloo is zeker een bezoekje waard.

Groepsaccommodatie Stroodrie prachtige natuur

Omgeving van StrooDrie

Genieten van de natuur

StrooDrie ligt net iets buiten de dorpskern en biedt vrijwel direct toegang tot het prachtige Nationale Park Dwingelderveld. Dit is het grootste natte heidegebied van Europa en hier zijn veel verschillende zeldzame planten en dieren te vinden. Het is dan ook heerlijk om hier te wandelen, te fietsen of misschien zelfs paard te rijden. Bezoek ook de website van Het Nationale Park Dwingelderveld.

De natuurgebieden Het Drents-Friese Wold en Holtingerzand sluiten aan het het Nationale Park Dwingelderveld. Al deze gebieden zijn niet alleen toegankelijk voor wandelaars, fietsers en ruiters, maar beschikken ook over speciale rolstoelpaden met stopplaatsen.

Ook het Blauwe meer is een fijne plek om te zwemmen en te recreeren, een mooi natuurgbied bij Dwingeloo.

In Dwingeloo vind u ook Zwembad de Paasbergen. Een  open luchtbad, schitterend gelegen aan het Dwingelderveld en vlakbij StrooDrie. www.zwembaddwingeloo.nl

Overdekte zwembaden vindt u in Meppel Bad Hesselingen en in Assen is er een zwem- en saunaparadijs “de Bonte Wever”.

 

Genieten van de natuur

Wat is er allemaal te doen?

Om u vast een beetje een indruk te geven van wat er allemaal in en om Groepsaccommodatie StrooDrie te bekijken en te doen is, hebben we wat hoogtepunten op een rijtje gezet. Gebruik de knoppen om deze highlights te ontdekken.

 

Bij Astron bevindt zich het kloppende hart van de Nederlandse radiosterrenkunde. Huize  Oldengaerde is één van de vier havezaten, die in of nabij Dwingeloo hebben gestaan. Sinds kort is dit in bezit van het Drents landschap.

 

Huize Oldengaerde omgeving vakantiehuis StroodrieAstron vriendenweekend groep

Wat is er allemaal te doen?