Zien

Eten Proeven Zien Bekijken Doen Beleven

Bezienswaardigheden in de omgeving van StrooDrie

Ook in de omgeving van groepsaccommodatie StrooDrie is er van alles te doen. Van het bekijken van hunebedden tot het shoppen in gezellige dorpjes en stadjes en van een bezoekje aan bijvoorbeeld Wildlands in Emmen tot een wandeling door de mooiste natuurgebieden. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Dan hebben wij hier een aantal goede suggesties voor u!

Bezienswaardigheden in de omgeving van StrooDrie

Musea

Musea

Leuke dorpjes en steden

In de omgeving van StrooDrie bevinden zich ook diverse leuke dorpjes en steden, die zeker het bezoeken waard zijn. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

Meppel
Van oorsprong is Meppel niet meer dan een groepje boerderijen. Vanaf de 15e eeuw ging het ineens hard met de ontwikkeling van het stadje. Vanaf dat moment werd Meppel namelijk als zelfstandig kerspel afgescheiden van Kolderveen en mocht er een kerk gebouwd worden. Als we vooruit kijken naar nu, dan is Meppel een bloeiende stad, met gezellige pleintjes, leuke winkels, fijne eettentjes, karakteristieke gebouwen en tal van jaarlijks terugkerende én uniek evenementen. Bent u in de zomer bij StrooDrie? Bezoek dan zeker eens de Donderdag Meppeldag!

Hoogeveen
Het centrum van Hoogeveen werd in de periode 2011 tot 2013 uitgeroepen tot Beste Binnenstad. En wie Hoogeveen bezoekt, ziet direct hoe dat komt. Het is een echte energieke, bruisende stad met een prettige sfeer. U vindt hier tal van winkels, horecagelegenheden, warenhuizen, een theater, een bioscoop en nog veel meer. Hoogeveen ligt op ongeveer 10 autominuten van Dwingeloo.

Groningen
Niet direct om de hoek, maar wél het bezoeken waard, zeker als u normaal gesproken niet dagelijks in het Hoge Noorden komt. De Groningers zeggen niet voor niets: ‘Er gaat niets boven Groningen’. Groningen is een grote stad, maar ook een gezellige stad. Geniet van een drankje op een terras, eet in één van de talloze restaurantjes, ga lekker shoppen of bekijk de vele historische panden. Ook een aanrader: beklim de Martinitoren!

Leuke dorpjes en steden